Centre multidisciplinar

activitats dirigides

pilates

Hipopressius

ioga

ballet
ball modern

psicomotricitat

pilates

Què és el mètode pilates?

És una disciplina de condicionament físic que es basa en l’entrenament de la ment i el cos de manera conscient, per a que treballin conjuntament per arribar a una millora integral de la salut de les persones.

Consisteix en exercitar el cos i la ment, a través de la realització d’uns exercicis determinats de força i flexibilitat, controlant en tot moment els moviments, la posició corporal i la respiració; mitjançant una activació muscular adequada, de la musculatura profunda (centre del cos) i de la musculatura perifèrica implicada.

principis bàsics de pilates

 • Concentració
 • Centralització
 • Alineació
 • Respiració
 • Control
 • Precisió
 • Fluïdesa

beneficis del pilates

 • Millora l’estat de salut emocional
 • Disminueix el nivell d’estrès
 • Millora la nostra condició física:
  • Incrementant la flexibilitat, l’agilitat i coordinació dels nostres moviments millorant la mobilitat articular.
  • Augmentant la tonificació muscular estilitzant la nostra figura i donant major estabilitat creant postures més adequades i millorant possibles dolències.

Qui pot practicar aquesta disciplina?

Qualsevol persona, a qualsevol edat, està capacitada per practicar aquesta disciplina, estigui sana o presenti alguna patologia de base, sempre respectant el seu nivell i les seves capacitats.

Està indicat en persones amb problemes d’esquenamusculars o patologies de la columna vertebral, persones amb malalties com l’artrosi o l’osteoporosi, en lesions musculars, en esportistes que combinen aquesta disciplina amb la seva activitat esportiva, com a mètode de prevenció i/o manteniment, i com una teràpia més de tractament de fisioteràpia.

Estils

El Pilates es divideix en dos estils fonamentals, el pilates MAT (o sòl, damunt una esterilla) i el pilates STUDIO (o màquines). 

En el nostre centre, es practica el pilates MAT, que inclou diferents tipus de materials per complementar les classes i augmentar el nivell, com bandes
elàstiques, pilotes de pilates, fitballs, sticks o bastons, etc.

Les classes de Pilates en el nostre centre estàn establertes per nivells de dificultat, segons cada persona, els seus problemes de salut i les seves necessitats.

A través de les nostres classes volem aconseguir un nivell elevat de consciència i coordinació entre el cos i la ment, per arribar a interioritzar i practicar aquesta disciplina en la nostra vida diària.

HIPOPRESSIUS

Gimnasia Abdominal Hipopressiva (GAH) o Hipopressius

– Consisteix a fer una disminució de la pressió intraabdominal, produint simultàniament, una activació reflexe dels músculs de la faixa abdominal i sòl pèlvic.
– Alguns dels seus beneficis són: reduir la cintura, enfortir el sòl pèlvic, prevenir prolapses, millorar la postura, disminuir molèsties lumbars, millorar el restrenyiment, reduir la diàstasi abdominal i augmentar les capacitats respiratòries. També ho utilitzarem com a recuperació postpart.
– Utilitzats tant a nivell de prevenció com en recuperació de possibles disfuncions pelviperineals
És fonamental que la tècnica estigui ben executada, per tant, estaria indicada una valoració prèvia individualitzada.

En cas de que necessitis informació per grups d’embaràs seria això:

– Classes enfocades a mobilitzar, flexibilitzar i enfortir totes les estructures implicades en l’embaràs i el part.
– Alguns dels seus beneficis són: millora postural, prevenció de dolors d’esquena, preparació física per a l’embaràs i el part, estimulació cardiovascular, prevenció de disfuncions de sòl pèlvic…

ioga

IYENGAR IOGA

El ioga és una pràctica que connecta el cos, la respiració i la ment, on s‘utilitzen postures físiques, exercicis de respiració i meditació per a millorar la salut en general.

Aquest mètode es centra en la precisió i l’alineament en la pràctica d’una postura (Asana) i el control de la respiració (Pranayama).

La precisió tècnica és el mitjà per crear la integració entre el cos, la ment i la intel·ligència. Es caracteritza per centrar-se en l’alineament del cos.

ballet & ball modern

ESCOLA DE DANSA OXIGEN

L’escola de Dansa Oxigen emergeix en el cor de l’illa de Mallorca, de la mà de Raquel Martínez amb estudis en el Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears, per formar ballarins de totes les edats, modalitats i coneixements. 

Disciplines

 • Pre-Ballet:

  Iniciació al ballet, indicat per a nins i nines de 3 a 5 anys. Es treballa la coordinació i l’expressió corporal. La finalitat és introduir-los en les rutines de la Dansa Clàssica. 

 • Ballet o dansa clàssica:

  És una manera de ballar on els moviments es caracteritzen pel control total del cos. És la més exigent de les Danses, ja que cada moviment o pas està codificat utilitzant des de les mans, braços, cap, tronc, genolls i peus en una conjunció simultània de dinàmica muscular i mental que ha d’expressar-se en total harmonia de moviments.

  En aquesta escola s’ensenyen les variacions entre el Ballet Rus, Francès i Italià.

  Actualment es forma a ballarins per accedir a les Proves d’accés al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears. 

  Els grups comencen a partir dels tres anys cap endavant.

 • Repertori:

  Ensenyament de les diferents coreografies grupals i solistes del repertori clàssic (El trencanous, El Quixot, La Bella Dorment, Giselle, Copèl·lia, Llac dels cignes…).

 • Ballet (col·locació postural):

  Classe oberta a diferents edats indicada per a ballarins de contemporani, ball de bot, balls urbans, ballarins de saló, actors, esgrimistes


  Es treballa la col·locació postural, tècnica de gir, flexibilitat i coordinació corporal per a cada una de les disciplines que practiquen.
 • Neoclàssic:

  La dansa neoclàssica s’inspira en la tècnica clàssica amb caràcter innovador i revolucionari però sobretot alternatiu. En aquestes classes es treballen diversos estils: Maurice Bejart, George Balanchine

 • Contemporani:

  És un estil de dansa que neix del Ballet clàssic amb la intenció de rompre amb la tècnica d’aquest. Es caracteritza per la naturalitat del moviment. És un tipus de ball que pot realitzar tothom sense que sigui necessari tenir nocions de ballet clàssic.
 • Exercici artístic (classes matinals):

  Aquestes classes van dirigides a persones de més de 50 anys que sempre han tingut inquietuds artístiques. L’objectiu és aconseguir que els alumnes aconsegueixin la major flexibilitat, coordinació i bona forma física possible a través de la dansa.
 • Ball urbà:

  També anomenat «street dance«. No és només un sol estil sinó que fa referència a una sèrie de balls que sorgiren al carrer. No hi ha disciplina establerta donant a cada ballarí el seu propi estil.
 • Taller de conta contes infantils:

  El darrer dissabte de mes es durà a terme una activitat dirigida als més petits de cada casa. El taller consisteix a apropar als nins i nines, a través dels contes, a les històries de l’extens repertori clàssic. Escoltaran les peces més significatives del compositor que va crear l’obra i posteriorment es farà un treball manual.

  Podran anar acompanyats d’adults si així ho desitgen.

PSICOMOTRICITAT

En quÈ consisteix la psicomotricitat?

La psicomotricitat vivenciada és una activitat que permet a l’infant aprendre a través de l’exploració, la manipulació i del moviment que sorgeix del seu desig. Mitjançant el joc lliure, explora les seves capacitats i es relaciona amb els altres.  

A la sala de Psicomotricitat s’ofereix un espai atractiu i segur on explorar i desenvolupar aquestes capacitats, tan motrius, cognitives, socials com emocionals.

Fisioteràpia infantil

En el nostre centre també comptem amb una fisioterapeuta pediàtrica.

oxigen

Centre sanitari